En Trend Girişimcilik Örnekleri Nelerdir? 2021 Yılı En İyi Girişim Örnekleri Nelerdir? - Girişim Savaşçısı

En Trend Girişimcilik Örnekleri Nelerdir? 2021 Yılı En İyi Girişim Örnekleri Nelerdir?

En Trend Girişimcilik Örnekleri Nelerdir? 2021 Yılı En İyi Girişim Örnekleri Nelerdir?

Artık dijital çağın hayatlarımıza entegre olduğu bu çağda iş fikirleri, girişimler ve iş yapma biçimimiz de internet, otomasyon, yeni ve sürdürülebilir teknolojiler sayesinde değişiyor ve dolayısıyla farklı ve yeni girişimcilik örnekleri ortaya çıkıyor ve bu örnekler de hayatlarımızı kökünden değiştirebiliyor. Eskiden belki aylar boyunca uzun iş sürelerinde kazanacağınız parayı yeni teknolojiler ve otomasyon sayesinde çok daha kısa sürede kazanabiliyorsunuz.  

Son zamanlarda karşımıza çıkan en trend girişimleri inceleyelim:

  • Amazon FBA ve Dropshipping

Kendi ürünlerinizi üreterek ya da sadece “dropshipping” denilen yöntemle Amazon üzerinden ürün satışı yapmak son zamanlarda o kadar yaygınlaştı ki artık bu işin nasıl yapıldığını öğretmek için eğitim kursları dahi açıldı. Amazon FBA sistemi sayesinde kendi ürettiğiniz ya da başka ülkelerden satın aldığınız ürünleri Amazon’un deposuna göndererek satışını buradan gerçekleştirebiliyorsunuz. Amazon FBA sisteminde ister kendi ürünlerinizi kendiniz ürettirerek ister satın alarak kendi markanızı yaratıyor ve ürünlerinizi Amazon üzerinden satıyorsunuz. Amazon FBA neden farklı derseniz, ürünlerinizin stoklamasını siz değil Amazon depoları gerçekleştiriyor ve bununla ilgili işlemleri siz gerçekleştirmediğiniz için gönderi kayıtları, iade belgeleri gibi şeyleri saklamak zorunda kalmıyorsunuz. Amazon Dropshipping’de de bu sefer ürün ürettirmeden ve kendi markanızı oluşturmadan sadece diğer üreticilerin ve firmaların halihazırdaki ürünlerini üzerine kendi kazanmak istediğiniz miktarı koyarak satıyorsunuz.

  • Laboratuvar ortamında et ve süt ürünleri yetiştirme

Endüstriyel üretim yapan hayvan çiftliklerinde fosil yakıtların kullanılması, hayvanların sindirimi yolu ile atmosfere metan gazı salması, hayvan gübrelerinin karbondioksit yayması gibi faktörler çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Bu sorundan yola çıkan bazı yeni girişimler de sürdürülebilir gıda şirketleri kurarak laboratuvar ortamında kök hücreleri kullanarak, üretmek istedikleri ürünlerin besin değerlerini de korumaya çalışarak et, süt ürünleri hatta bal üretimine başladılar. Bu konuda her gün daha fazla girişim ortaya çıkıyor çünkü sürdürülebilir girişimin giderek artacağını öngörüyorlar.

  • Yazılım Hizmetleri

Teknolojinin hayatımıza hızlıca girişiyle birlikte, internet ve yazılım sektörlerinde de farklı girişimler oluşmaya başladı. Kodlama programları yapmak, logo ve amblem tasarlamak, blog/ web sitesi oluşturmak, mobil uygulamalar geliştirmek gibi giderek ihtiyacı artan sektörlerde girişimler başlatabilirsiniz.

  • Güneş enerjisi sektörü

Güneş enerjisi temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olduğu için Güneş enerjisi çözümleri sağlayan girişimler de giderek önem kazanıyor ve bu tür firmalar da yaygınlaşmaya başladı. Güneş enerjisi girişimleri elektrik faturalarından tasarruf etmek isteyen insanlara büyük avantajlar sağlamakla birlikte işletmelere de güneş panelleri satarak sürdürülebilir enerjiye de destek vermiş oluyorlar.

  • Organik Tarım

Son zamanların trend girişimlerinden biri de organik tarım sektörüne girmek. Bunun global olarak daha fazla örneklerine rastlasak da ülkemizde de bu sektörün girişimciliği canlanmaya başladı. Bilinçli tüketiciler organik ürünlere daha fazla önem verdikçe organik gıda ve ürün çeşitliliği ve bunları üreten firmalar da giderek artıyor ve karlı bir iş alanı olarak karşımıza çıkıyor.

GİS İntibak Eğitimi: 

29 Nisan – 5 Mayıs 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)
3 Haziran – 9 Haziran 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)