Girişim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Püf Nokta - Girişim Savaşçısı

Girişim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Püf Nokta

Girişim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Püf Nokta

Hem iç görü hem de azim gerektirdiğinden, girişimcilikte başarılı olmak için özel bir insan türü gerekir. Başarı için kesin bir formül belirlemek zordur ancak bugün hayatta olan en başarılı girişimcilere bakarsanız, bazı modeller ortaya çıkar.

Girişimcilikte dikkat edilmesi gereken temel noktalara geçmeden, öncelikle en temel haliyle girişimci kimdir ifade edelim; kendi işini kurabilen ve bir iş planı oluşturabilen bir kişiyi tanımlar bu terim. Kendi işinizi kurmak için dikkat edilmesi gereken çok sayıda faktör vardır ve burada iç ve dış sorunları nasıl yürüttüğünüz ve yönettiğiniz oldukça önemlidir. Girişimciliğe adım atmak istiyorsak herhangi bir girişimcinin sahip olması gereken girişimci özelliklerinden bazılarını incelemekte fayda var:

  • Kaynak yönetimini bilmek

Sınırlı sayıda kaynağı nasıl yöneteceğiniz ve dağıtacağınız konusunda bilinçli olmanız gerekir. Kaynakların önceliklerini bilmek ve buna göre davranmak önemlidir.

  • Cesaretle davranmak

Günün sonunda hiçbir iş planı kusursuz değildir. Piyasa her zaman risk anlamına gelir ve onu güvenli oynamak ilerlemeyi engelleyebilir. Ezber bozan şeyler yaratmanın yollarını arayın.

  • Pazarlamadan anlamak

Arama motoru istatistikleri, demografik bilgiler ve pazar tercihlerini araştırmalısınız; harika bir pazarlamacı satmayı ve satın almayı kolaylaştırır.

  • Piyasada kendini iyi tanıtmak

Web sitenizi veya ürününüzü sizin ve hedef kitlenizin rahat edeceği bir şekilde tanıtmayı öğrenin.

  • Zor kararlar almaya hazır olmak

 En iyi iş arkadaşınızı işten çıkarmak ya da bir kurucu ortağı çıkarmak gibi zor kararlar vermeniz gerekecek. Ne yaparsanız yapın, hızlı ve kararlı olun. Sadece yapın ve yolunuza devam edin.

  • Gerektiğinde molalar verebilmek

Tükenmiş ve verimsiz hissettiğiniz günler olacaktır. Ofisten çıkın, arkadaşlarınız veya ailenizle vakit geçirin, güzel bir yürüyüş yapın ya da birkaç gün kendinize izin verin. Sorun değil, daha güçlü döneceksin.

  • Daha az konuşmak, daha çok göstermek

Sizden ya da ortaklarınız dışındaki insanlardan başka hiç kimse fikrinizi gösterecek bir şeyiniz olana kadar yaptıklarınızı umursamayacaktır. Daha az konuşma, daha çok gösterme felsefesini benimseyin. Onlara dikkat etmeleri için bir sebep verin.

  • Para değil, değer oluşturmanın peşinde olmak

Girişiminiz milyar dolarlar kazandıracak bir iş değilse sorun değil. Zamanında milyar dolarlar kazanıp şimdi yok olup gitmiş çok fazla sayıda şirketin olduğunu düşünecek olursak, meselenin çok paralar elde etmek değil, gerçek bir değer oluşturmak olduğunu görürüz.

Bu gibi unsurlara dikkat eden bir girişimci, girişimcilik serüveninde yapılması gerekenleri görür ve amacı doğrultusunda kararlı bir biçimde ilerler. Bir girişimcinin girişimini gerçekleştirirken dikkat etmesi gereken 5 püf nokta şu şekilde özetlenebilir;

  1. Teknolojiyi yakından takip edin

Dijital çağın ivme kazandığı, teknolojinin hayatlarımıza giderek daha fazla girdiği bu dönemde, girişiminiz için teknolojiyi takip etmeniz ve bu konuda yatırımlar yapmanız olmazsa olmazdır.

  1. Girişiminizle ilgili boşlukları bulun

 İnsanların kendilerinin bile farkında olmadığı ama aslında ihtiyaçlarının olduğu alanları bilmek ve bu yönde çalışmalar yapmak yani, boşluğu görüp o boşluğu girişiminizle kapatmak gerçek bir girişimcilik özelliğidir. Bunu yapabilmek de, sürekli bir gözlem ve farkındalık halinde olmayı gerektirir.

  1. Girişimcilik alanınızı doğru analiz edin

İyi bir iş fikrini ve pazarı doğru analiz edebilmek girişim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir faktördür. Girişimde bulunacağınız sektörü detaylı olarak analiz edin.

  1. Kaliteli bir ekip oluşturun

Girişim vizyonunuza inanmış ve bu uğurda tutku ve azimle çalışacak bir ekip yaratmak sizin elinizdedir. Siz kendinize ve yaptığınız girişime inanıyorsanız, işinize tutkuyla bağlıysanız ve azim gösteriyorsanız, ekipteki insanlarda da bu değerleri yaratmak önceliğiniz olmalıdır. Ekibinizin sizi ve işinizi sevmesini sağlayın çünkü gerçek bir liderin özelliklerinden biri de vizyonuna inanmış kişileri girişimine katabilmektir.

  1. Girişimcilik desteği sağlayan merkezlerinden yardım alın

Kuluçka merkezleri gibi girişimci yetiştirmek için destek veren kuruluşlardan gerektiğinde yardım alın. İster pazarlama, ister danışmanlık ya da nakit yatırımları olsun, bu tip merkezlerden yararlanmanın size önemli getirileri olabilir.

GİS İntibak Eğitimi: 

29 Nisan – 5 Mayıs 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)
3 Haziran – 9 Haziran 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)