Girişimciler için Pazarlama Stratejileri - Girişim Savaşçısı

Girişimciler için Pazarlama Stratejileri

Girişimciler için Pazarlama Stratejileri

Girişimcilik dünyasına yeni giriş yapmış bir girişimci yapacağı işle ilgili bilgi sahibi olsa ve iş sürecine hakim olsa bile ürün ya da hizmetini etkili bir biçimde pazarlayabilmesi, işinin başarılı olup olmayacağını da belirler. Dolayısıyla girişimcilikte pazarlama stratejisini bilerek ilerlemek önemlidir.

Ayrıca bu konuyla ilgili olarak yazdığımız “Başarılı Girişimcilerin 10 Ortak Özelliği” içeriğimizi okuyabilir daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bir girişimci olarak nasıl pazarlama yapacağınızı, nereden başlamanız gerektiğini ve nasıl ilerleyeceğinizi öğrenmelisiniz.

Girişimcilikte dikkat edilmesi gereken pazarlama stratejileri şunlardır:

  • Düşüncelerinizi paylaşın
  • Stratejik ortaklığa önem verin
  • İnternet pazarlamanızı yapın
  • Reklam vermeyi ihmal etmeyin
  • Her Pazarlama Çabasını İzleyin ve Yol Boyunca Veri Toplayın
  • Teşvik edici etkinlikler düzenleyin
  • Arama motoru optimizasyonunu anlayın

Şimdi gelin birlikte pazarlama stratejilerinin detaylarına maddeler halinde bakalım;

  • Düşüncelerinizi paylaşın

Az bir bütçeyle pazarlamayı geliştirmenin en iyi yollarından biri sektörünüzle ilgili iç görülerinizi ve hedef kitlenizin kullanabileceği değerli ipuçlarını paylaşabilmeniz olabilir. Neler yaptığınız, sektörünüzle ilgili tüyolar verdiğiniz bir blok açarak başlayabilirsiniz. Takipçi oluşturmak için mümkün olan her yerde bu gönderileri paylaşın zira bu çabalarınız diğer yayın platformları tarafından fark edilmenizi sağlayabilir. İçeriğe katkıda bulunmanız için size ödeme yapmasalar da içeriklerinizi bir hedef kitlenin önüne çıkarmak, girişiminizin sunduğu ürün veya hizmete ilgi uyandırmanıza da yardımcı olur.

  • Stratejik ortaklığa önem verin

Ürün veya hizmetinizle uyumlu olan markaları araştırın ve iş birliği yapmak, stratejik olarak ortak olmak için onlara yaklaşın. Paylaştığınız değerlerin karşılıklı yarar sağlamasının nasıl bir ilişki yaratacağını gösterin. İş birliği sayesinde pazarlama kaynaklarından, kanallarından ve kitle erişiminden yararlanabileceksiniz.

  • İnternet pazarlamanızı yapın

Öncelikle ürün ya da hizmetinizle ilgili bir Google Adwords ve Microsoft adCenter kampanyası başlatın. Blog ve Youtube’a videolar yükleyerek bilinirliğinizi artırın. Bloglara gelen yorumlara mümkün olduğunca yanıt verin. Yeni kampanyalar, yeni bir ürün ya da servis için yeni bir domain adresi alın.

  • Reklam vermeyi ihmal etmeyin

Pazarlama stratejileri arasında kısa yoldan en etkili olan şeylerden biri reklamlardır. Gazete ve radyo reklamları hazırlayarak, Facebook, Instagram gibi sosyal medya araçları ve çeşitli ve web sitelerinde reklam yayınlayarak efektif bir pazarlama gerçekleştirmiş olursunuz.

  • Her Pazarlama Çabasını İzleyin ve Yol Boyunca Veri Toplayın

Uyguladığınız her bir pazarlama taktiğinin sonuçlarını izlemelisiniz. Bu, pazarlama stratejilerinin gelecekte tekrar edilmesinin yararlı olup olmadığını ve hedef kitlenizin kim olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Tüm pazarlama araçları, etkileşimde bulunduğunuz her hedef kitle üyesi hakkında bilgiler, gelecekte onlarla iletişim kurma yolları, onları ilgilendiren şeyler ve ürün veya hizmetinize nasıl tepki verdikleri dahil olmak üzere değerli veriler toplayabilir.

  • Teşvik edici etkinlikler düzenleyin

Sosyal medya üzerinden yarışmalar düzenlemek ve sonucuna göre ufak hediyeler dağıtmak güzel bir pazarlama yöntemidir. Düzenli müşteri ya da takipçilerinize sürprizler yapmak yerinizi sağlamlaştırmanız açısından önemlidir. Müşterilerinizin ürün veya hizmetinize duydukları memnuniyeti aralıklarla ölçmek ise geri bildirim açısından önemlidir.

  • Arama motoru optimizasyonunu anlayın

SEO’dan doğru şekilde yararlanmayı öğrendiğinizde önemli faydalarını göreceksiniz. Sonuçları etkili olarak görmek istiyorsanız işe zaman ayırmalısınız. Bunu doğru şekilde yapmak için bazı ipuçları neler mi? Anahtar kelimeleri spam yapmayın. Bu, çoğu insanın yaptığı en büyük hatalardan biridir. İçeriğinizi insanlar için oluşturduğunuzu unutmayın ve yazdığınız her şeyin ilgi çekici, benzersiz olduğundan ve size değer kattığından emin olun.

GİS İntibak Eğitimi: 

29 Nisan – 5 Mayıs 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)
3 Haziran – 9 Haziran 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)