Lego Dijital Büyüme Planlarını Hızlandırdı
Lego, dijital oyunlarını ve çevrimiçi satışlarını artırmak amacıyla İngiltere, Danimarka ve Çin’de yüzlerce bilgisayar uzmanını işe almayı planlıyor. Şirketin CEO’su Niels Christiansen, BBC Lego’nun dijital planlarını hızlandıracağını ifade ederken firma çocukların özel efektler ve filtrelerle kendi müzik videolarını yapmalarını sağlayan Lego VIDIYO’yu piyasaya sürdü.
Lego CEO’su, özellikle son iki yıldır dijital girişimleri desteklemek için büyük yatırımlar yaptıklarını ve dijital dönüşümlerini hızlandırdıklarını söyledi.
Christiansen, dijital genişlemenin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla bilgisayar oyunu ve web sitesi uzmanın işe alınması anlamına geleceğini söyledi.
Salgın nedeniyle dünya genelinde mağaza kapanmalarına ve Çin ve Meksika’daki fabrikalardaki geçici üretim kesintilerine rağmen, Lego 2020’de kârda % 19’luk bir artışla 12,9 milyar Danimarka kronuna (1,5 milyar £) ulaştı.
1932 yılında kurulan ve hala bir aile şirketi olan şirket, tuğlaları için plastiğe alternatifler bulmaya çalışıyor. Christiansen, Lego’nun yeni malzemeler araştırmaya büyük yatırımlar yaptığını ve şimdiden üretime daha fazla biyo-temelli materyal eklediğini söyledi.
Kaynaklar: