Nasıl İyi Sunum Yapılır? İyi Bir Sunum Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? - Girişim Savaşçısı

Nasıl İyi Sunum Yapılır? İyi Bir Sunum Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Nasıl İyi Sunum Yapılır? İyi Bir Sunum Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Sunum yapmak, iş ya da eğitim hayatında anlatmak istediklerimizi anlatabilmenin en etkili yollarından biridir. Başarılı bir sunum dinleyicilerine ne düşündüğünü ve ne aktarmak istediğini net ve etkileyici bir biçimde ifade edebilen bir sunumdur. İyi bir sunumun olmazsa olmazı dinleyen kişileri etkilemesi gerektiğidir. Sunumun başarısı dinleyicilere hissettirdiğiniz duygular ile doğru orantılıdır. Etkili bir sunum için çaba sarf etmek ve detaylı bir plan yapmak gerekmektedir. Başarılı bir sunumun püf noktalarını inceleyelim:

  • Dinleyici kitlenizi tanıyın

Sunum öncesi kaç kişiye hitap edeceğinizi, kişilerin genel olarak orada bulunma nedenlerini bilmeniz, yine genel olarak kişiler hakkında bilgi sahibi olmanız kişilerin tutum ve davranışlarının analizi açasından size faydalı olacaktır.

  • Sıkıcı olmadığınızdan emin olun

Yaptığınız sunumun farklı ve ilgi çekici olmasına dikkat edin. Sunumda bol bol resim, grafik kullanın. Dinleyicinin dikkatini çektiğinize emin olun. Sunuma video ekleyerek, eğlenceli bir dil kullanarak etkinizi artırın. Uzun ve sıkıcı metinleri kullanmaktan kaçının, sadece hatırlamak amacıyla küçük notlar tutun.

  • İçeriğiniz sağlam olsun

Nasıl sunduğunuz kadar ne sunduğunuz da çok önemlidir. Sunduğunuz konu dikkate ve dinlemeye değer bir konu ya da iyi bir içeriğe sahip özenle hazırlanmamış bir konu değilse, ne şekilde süslerseniz süsleyin, dinleyiciler sunum bitince sunumdan etkilenmiş olarak ayrılmayacaklardır. İçeriğe emek harcayın.

  • 20 dakikayı aşmamaya çalışın

Dinleyicilerin bir sunumu ilgiyle dinleme süresi ortalama yirmi dakikadır. Konuşmanız sıkıcı olmasa bile konuşma süresi uzadıkça bu ilgiyi canlı tutmak oldukça zorlaşır. Sunumunuz 20 dakikadan fazla sürmek durumundaysa da bunu 15-20 dakikalık parçalara bölmeniz ve aralara da dikkat dağınıklığını önleyecek   etkinlikler koymanız faydalı olacaktır.

  • Harekete geçmelerini sağlayın

Dinleyicileri sunumunuza dahil etme olanağınız varsa, sunum sırasında ya da sunumdan sonra onların da bir şeyler yapmasını sağlayın. İnteraktif bir sunum hatırlamayı daha kolay hale getirip sunumuz hakkında daha olumlu geri bildirimler almanıza yardımcı olacaktır.

GİS İntibak Eğitimi: 

29 Nisan – 5 Mayıs 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)
3 Haziran – 9 Haziran 19.00-24.00 Arası / Kameralı Sanal Sınıfta Canlı, (Özel Networking Etkinliği İle Birlikte)