Bizi Takip Edin:

Halil Ibrahim Ordulu
SIMURG Birliği
“Ne yapacağımı biliyordum, ama nasıl ve niye yapacağımı bulduğum yer burası oldu.”
Eğitimle ilk karşılaştığım anı dün gibi hatırlıyorum. Çok yönlü düşünebilen, farklı alanları bir arada değerlendirebilen bir girişimcinin fark yaratma gücünü hep önemsemiştim. Reklamında psikoloji, felsefe, sosyal girişimcilik ve insan odağının aynı potada buluştuğunu gördüğümde, içimden “işte bu tam da benim aradığım şey” dedim.
İntibak aşamasında, kendi sınırlarımı zorlayan ama bir o kadar da ilham verici içeriklerle karşılaştım. Teorik derinliğiyle beni sarsan bu bölüm, aynı zamanda düşünce ufkumu genişletti. Ardından gelen Acemi modülüyle birlikte durduk, düşündük: “Ben neden bu işi yapıyorum?” Bu soru, içimizdeki belirsizlikleri netliğe çevirdi; değerlerimizi ve yönümüzü bulmamıza yardım etti.
Usta bölümü ise gerçek bir meydan okumaydı. Stratejiden bütçelemeye, teknik sistemlerden sözleşmeye kadar her ayrıntıya dokunarak işimizin en yalın, en güçlü halini kurmaya çalıştık. Zordu ama gerçekti. Çünkü girişimcilik, soyut fikirlerin hayata sınandığı, bazen yalnız ama her zaman dönüştürücü bir yolculuktur.
Bu program yalnızca bilgi değil, pratikle iç içe geçmiş deneyim kazandırdı. En çok da gerçek dünyayla temas eden, uygulanabilir fikirlerin ve mentorluk eksikliğinin ne kadar hayati olduğunu bildiğim üzere bu eksikliklerimi kapatmama olanak sağladı. Bu konuda bir duvar gibi hissettiğim yerlerde, bana rehberlik eden fikirler, deneyimler ve o fikirleri taşıyan insanlarla karşılaştım.
Ayrıca benim gibi kendi yolculuğunun peşinde olan, fark yaratmak isteyen insanlarla bir araya gelmek—sadece destek almak değil, birlikte düşünmek ve büyümek—bu eğitimi benzersiz kıldı. Bu tür bir ortamı hiçbir kitapta okuyamaz, hiçbir danışmandan hazır olarak satın alamazsınız.
Girişiminizin neresinde olursanız olun – ister ilk adımı atarken ister yeniden yapılanma aşamasında – bu program size sadece “ne” yapmanız gerektiğini değil, “nasıl” ve “neden” yapmanız gerektiğini de gösterecek. Ama belki de en önemlisi: Gerçek deneyimlerle sınanmış bir pusula ve birlikte düşünebileceğiniz kıymetli bir zemin sunuyor.