Alumni

Alev Özpolat

alev ozpolat
İletişim
Alan İstanbul
Birlik
Birlik KARINCA Birliği
Kariyer Satınalma, Planlama, İhracat, Yönetim Sistemleri

Bu programa katılırken sadece iş kurmak için gerekli bilgileri alacağımı sanıyordum ama yanılmışım. Bu program daha doğrusu bu yolculuk, öncelikle kendimi keşfetme yolculuğu oldu. Girişim Savaşçısı’na katıldığım gün, önümde uzun ve zorlu bir yol olduğunu anlamam geç olmadı. Fakat bu yolun beni nereye götüreceğini, hangi insanlarla tanıştıracağını ve bana neler öğreteceğini henüz bilmiyordum.

Girişim Savaşçısı bana mücadele etmeyi, vazgeçmemeyi ve konfor alanının dışında yaşamayı öğretti. Kendi sınırlarım sandığım şeylerin aslında sadece zihnimde oluşturduğum engellermiş.

Bu süreçte öğrendiğim en önemli şeylerden biri de, girişimciliğin sadece fikir üretmek değil; belirsizlikle mücadele etmek, pes etmemek, her gün yeniden ayağa kalkabilmek ve hayat amacını gerçekleştirmek demek olduğuydu. Sosyal girişimcilik kavramını, bilinen belirsizlik kavramını ve onunla yaşamayı da bu süreçte öğrendim. Disiplinler arası çalışmanın, ekip ruhunun, birlik bilincinin ve fayda sağlamanın fikirden daha önemli olduğunu bize anlatarak değil, bizzat yaşatarak gösterdiler.

Bazı insanlar iş kurmak, bazıları ise sadece para kazanmak ister. Bazıları ise hayatında eksikliğini hissettiği şeyi başkalarına ulaştırmak ister. Ben üçüncü gruptayım. Her insanın uğruna mücadele etmeye değer bir amacı olmalı. Ben hayat amacımı Acemi Birliği’nde yapılan çalışmalar neticesinde buldum. Artık uğruna mücadele edeceğim bir amacım ve sürecimde yanımda olan bir topluluk var.

Hayallerimizin gerçekleşmesi için mükemmel şartlara değil, ilk adımı atmaya cesaret eden insanlarla beraber olmaya ihtiyacımız var. Tam da bu nedenle UGGS ailesinin bir parçası olmak benim için çok önemli. Çünkü UGGS sadece girişimcilerin bulunduğu bir topluluk değil; hayallerinin peşinden gitmeye cesaret eden, sorumluluk alan, üreten ve birbirini geliştiren insanların bir araya geldiği güçlü bir ekosistem. “Ben” değil, “biz” diyen, “toplum” diyen, insanı merkeze alan bir topluluk ve ben bu özel topluluğun bir parçasıyım artık.

Bu yolculukta birlikte yürüdüğüm tüm Girişim Savaşçılarına teşekkür ediyorum. Bitmeyen enerjisi ve sonsuz bilgisiyle bize ittirici güç olan Berke hocama, Berke hocam bizi nefes almadan koştururken elimizden tutan, yoldaşımız olan ve doğru yönü gösteren canım Özgül hocama, bu koşuşturma içerisinde güler yüzüyle sürecimizi oyunlaştıran Kerem hocama ve tabi ki tüm ekibe sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Ve kendi adıma bir söz veriyorum; Öğrenmeye, üretmeye, mücadele etmeye ve fayda oluşturmaya devam edeceğim.

Bu yazıyı bir mezuniyet yazısı olarak değil, yeni bir görevin, yeni bir hikayenin başlangıcı olarak görüyorum.

“Kimse Yokken Girişim Savaşçıları Vardı” ve artık “Kimse Yoksa Biz Varız”, bu birlik bilinciyle de var olmaya devam edeceğiz.

Haydi,  “ŞİMDİ GEREĞİNİ YAPMA ZAMANI”.

Diğer Mezunlar

GİS İntibak Eğitimi Başlıyor

Sanal Sınıfta Kameralı Online, Özel Networking Etkinliği ile (Sınırlı Kontenjan)
3 Eylül – 11 Eylül 2026, 19:00 – 24:00
22 Ekim – 30 Ekim 2026, 19:00 – 24:00
26 Kasım – 4 Aralık 2026, 19:00 – 24:00