Bizi Takip Edin:

Beste Şenak
KARINCA Birliği
Girişim Savaşçısı benim için yalnızca bir eğitim programı değil, kendimi daha yakından tanıdığım ve birçok konuda yeniden düşünmeye başladığım bir süreç oldu.
Bu yolculuğa başlarken bazı hedeflerim, merak ettiğim konular ve üzerine düşünmek istediğim sorular vardı. Süreç ilerledikçe yalnızca ne yapmak istediğimi değil, neden yapmak istediğimi de daha net görmeye başladım. Bazen bildiğimi düşündüğüm konuları yeniden sorguladım, bazen de daha önce fark etmediğim yönlerimle karşılaştım.
Eğitim boyunca konfor alanımın dışına çıktığım, fiziksel ve zihinsel olarak zorlandığım anlar oldu. Bu anlar bana zorluklarla karşılaştığımda nasıl tepki verdiğimi, belirsizlik içinde nasıl hareket ettiğimi ve gerektiğinde nasıl yeniden yön belirleyebileceğimi gösterdi. Farklı alanlardan insanları dinlemek, deneyimlerini anlamaya çalışmak ve her anlatıdan kendime yeni bir bakış açısı çıkarmak sürecin en değerli taraflarından biriydi.
Takım çalışmalarında birlikte hareket etmenin önemini görmek, farklı görüşmelerde insanların deneyimlerinden faydalanmak ve her hafta öğrendiklerimi yeniden değerlendirmek bana girişimciliğin yalnızca bir iş üretmekten ibaret olmadığını gösterdi. Girişimcilik aynı zamanda sabır, dayanıklılık, iletişim, gözlem ve sürekli öğrenme isteği gerektiriyor.
Bu süreç sonunda her şeyi çözmüş olduğumu söyleyemem. Ancak artık daha doğru sorular sormayı, eleştirilerden kaçmak yerine onları değerlendirmeyi ve kendi değerlerimden uzaklaşmadan ilerlemeyi daha iyi biliyorum. Önümde hâlâ uzun bir yol var ama artık bu yolun sorumluluğunu daha bilinçli bir şekilde taşıyorum.