Bizi Takip Edin:

Selda Atlamaz
KARINCA Birliği
Girişim Savaşçıları ile tanışmadan önce de insanlara dokunmaya, toplumsal fayda üretmeye ve hayaller kurmaya çalışıyordum. Ancak bu program bana, bir hayalin nasıl planlandığını, nasıl geliştirildiğini ve nasıl sürdürülebilir bir sosyal girişime dönüşebileceğini öğretti.
Bu süreçte sadece girişimcilik öğrenmedim. Hayata, insana ve üretmeye dair çok değerli bakış açıları kazandım. Sosyal girişimciliğin; sadece bir proje yazmak ya da bir iş kurmak olmadığını, bir soruna çözüm aramak, sorumluluk almak ve vazgeçmeden yol yürümek olduğunu gördüm.
Kolay bir yolculuk değildi. Bazen saatlerce düşündük, bazen fikirlerimizi değiştirdik, bazen de kendimize hiç sormadığımız soruları sorduk. Ama sanırım en çok da bu yüzden değerliydi. Çünkü insan en çok konfor alanından çıktığında öğreniyor ve büyüyor.
Benim için bu yolculuğun en güzel taraflarından biri de aynı dili konuşan insanlarla tanışmak oldu. Toplumsal faydaya inanan, üretmek isteyen, çözüm arayan, hayal kuran ve hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmeyen insanlarla aynı ortamda bulunmak bana umut verdi. Birbirimizden öğrendik, birbirimize güç verdik ve birlikte büyüdük.
28 yıllık bir hemşire olarak insanların yaralarına dokunmaya çalıştım. Şimdi ise sanatın, ifadenin ve hikâyelerin iyileştirici gücüyle görünmeyen gençleri görünür kılma hayalimin daha da güçlendiğini hissediyorum. Bu program sayesinde AYNA’nın ve “Sanatta Şifa Var” hayalimin sadece bir fikir olmadığını; doğru bilgi, doğru yöntem ve doğru insanlarla buluştuğunda gerçek bir sosyal etkiye dönüşebileceğini gördüm.
Bu süreçte emeği geçen tüm eğitmenlere, mentorlara ve yol arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim.
Bugün elimde sadece bir mezuniyet belgesi yok. Yeni dostluklar, yeni bakış açıları, daha güçlü bir vizyon ve toplumsal fayda üretme konusunda çok daha büyük bir sorumluluk duygusu var.
Yol uzun…
Ama artık bu yolda yalnız olmadığımı biliyorum.
İyi ki Girişim Savaşçıları ile yollarımız kesişmiş.