Alumni

Zeynep Çolakoğlu

zeynepcolakoglu
İletişim
Alan Ankara
Birlik
Birlik POINT Birliği
Kariyer Ar&Ge Uzmanı

Girişim savaşçıları ile ilk kez pandemide, bir söyleşiyle yolum kesişti. Adını duydum ve yoluma devam ettim. Aradan iki yıl geçti ve sonra sosyal medyada tekrar karşıma çıktı.

Sürünün tersine giden kara koyunlar….. İlk etapta sadece ne kadar ilginçmiş deyip geçtim.

Daha sonra bir iki defa daha çıktı karşıma ve şansımı deneyim dedim. Formu doldurdum. Ardındam mülakata katılacaksınız diye bir haber ile devam etti süreç. Mülakata katıldım.

Girişimcilik, yalın model, mavi okyanus modeli…. hepsi yabancı terimlerdi. Olmaz bu iş dedim. Ne olduğunu anlamadığım ve daha önce duymadığım konular. Bir süre sonra kabuledildiniz maili geldi ve şaşırdım. Denemekten zarar gelmez. Bunuda deneyelim, diyerek başlayan bir süreç oldu. Merakla ve bilinmezlikle başlayan bir süreç İntibak, acemi birliği, usta birliği bir anda hayatımın tam ortasına bir bomba gibi düştü ve bu serüvenin içerisinde kendimi buldum. Benim için biir yıl sürdü serüven ve mezun oldum.

Ne mi öğrendim ? İçimdeki yaramaz kız çocuğunun sesine daha çok güvenmem gerektiğini öğrendim.O yaramaz kız çocuğu inatçı, tuttuğunu bırakmayan, yenilsede pes etmeyen, her şeye rağmen mücade eden biri….. Sıtf merak ettiği için soru soran ve araştıran, yargılamadan önüne bakan minik yaramaz kız çocuğu. Saf merakı ona hayat amacını gerçekleştirme şansı sundu.

Süreci tamamlamak, bilinmezi kucaklamak gibi oldu. Hayatımda bazen fark ederek bazen fark etmeden kurduğum hayalleri tek tek bana gösterdi. Onları gerçekleştirmek için yaptığım bilinçli bilinçsiz seçimleri hatırlattı bana. Bu süreç bana yaramaz kız çocuğunun planlarını geçekleştirme şansı verdi.

Programda o yaramaz kız çocuğu kendi gibi çocuklarla beraber yeni umutlar keşfetti. Birlik olmayı, amacına ulaşmak için zorluklarla mücade etmeyi ve kendi işini kurmayı öğrendi.

Hayat amacı, doğa sevgisi ve mücade ettiği değerlerle harmanlaşmış bir iş için mücadele edebileceğini öğrendi. Hayallerini, umutlarını gerçekleştirme şansı elde etti. İçinizdeki yaramaz çocuğa ses verin, doğru yolu bulacaksınız.

Hayat bazen bize görünmez kapılar açar. O kapıdan korkmadan girip hayatın akışına teslim olmak gerekir. Orda yapacağınız mücadeler, kazançlarınız, kayıplarınız…. her şey size, hayat yolculuğunuzda yol gösterir.

Herşey için teşekkürler.

Berke koç bize bu fırsatı sunduğun için teşekkürler.g us this opportunity.

Diğer Mezunlar

GİS İntibak Eğitimi Başlıyor

Sanal Sınıfta Kameralı Online, Özel Networking Etkinliği ile (Sınırlı Kontenjan)
3 Eylül – 11 Eylül 2026, 19:00 – 24:00
22 Ekim – 30 Ekim 2026, 19:00 – 24:00
26 Kasım – 4 Aralık 2026, 19:00 – 24:00